exit
Дякуємо за інтерес до співпраці! Менеджер розгляне Вашу заявку і зв'яжемося з Вами найближчим часом.
+38 050 335-47-50
+38 067 536-42-14
Замовити дзвінок
СТАТТІ
ТА КОРИСНІ ПОРАДИ
#

"Що краще мати в господарстві: гранулятор чи екструдер" – запитують фермери у наших менеджерів. Часто виявляється, що не всі розуміють різницю між цими пристроями, тому потрібно розглянути питання докладно.

Екструдер — обладнання для приготування корму методом екструзії. Вона передбачає нагрівання сировини під тиском 60 атмосфер та її спінювання. Подальший процес схожий на використання м'ясорубки: м'яка маса продавлюється через диск з отворами, утворюючи невеликі ковбаски. Розділивши їх на короткі ділянки, фермер отримує фрагменти, подібні до кукурудзяних паличок, тільки для тварин. Вони висококалорійні, солодкуваті і не вимагають жування.

Гранулятор виготовляє корм методом гранулювання. При цьому подрібнена та вимішана сировина продавлюється через матрицю зі спеціальними роликами без додаткового нагріву. Корм спресовується і стає щільнішим. Незважаючи на твердість, кормові гранули більш поживні, ніж зерно й охоче з'їдаються тваринами.

Порівнюємо гранулятор та екструдер

Звернемо увагу як на характеристики отриманих кормів, так і на зручність використання обладнання.

Порівнюємо що краще, гранулятор чи екструдер

Отже, для відгодівлі свиней на сало варто віддати перевагу екструдеру. Для вирощування м'ясних порід свиней, птиці, ВРХ, кролів вигідніше мати гранулятор. Також він кращий для бізнесменів, які виготовляють корми на продаж і фермерів, які бажають заощадити на самому обладнанні й обслуговуючому персоналі. При великому поголів'ї худоби та відсутності фінансових обмежень можна випробувати обидва типи кормоготувачів.

У підсумку вам вирішувати, купити для господарства екструдер чи краще придбати гранулятор. Але якщо ви зробите вибір на користь останнього, або хочете обговорити, який варіант кращий у вашій ситуації, звертайтеся до менеджерів Артмаш.

ІНШІ НОВИНИ
#
Розкриваємо методи успішної грануляції тирси хвойних, твердих та м'яких порід. Особливості деревини, обладнання, 15+ фото зразків сосни, дуба, тополі, вільхи, яблуні, бука, берези, ясена ...
#
Детально демонструємо весь робочий процес, необхідні запчастини та витратні матеріали. Рекомендовано до перегляду перед заміною обечайок.
#
Навіщо плющити зерно? Чи є альтернативи? Яке обладнання підходить для плющення? Відповідаємо на поширені питання
#
Інструкція щодо налаштування рецептури, точності зважування, зчитування сумарних показників та інших аспектів роботи із системою зважування компонентів корму.