exit
Дякуємо за інтерес до співпраці! Менеджер розгляне Вашу заявку і зв'яжемося з Вами найближчим часом.
+38 050 335-47-50
+38 067 536-42-14
Замовити дзвінок
СТАТТІ
ТА КОРИСНІ ПОРАДИ
#

Роторні та молоткові дробарки найбільш поширені на ринку сільськогосподарського обладнання. Їх використовують для подрібнення трави й помелу зерна.

Такі подрібнювачі характеризуються невеликими габаритами, надійною конструкцією і прийнятною ціною.

Але принцип їх дії відрізняється один від одного, що позначається на продуктивності і якості переробленої продукції. У чому різниця, поговоримо далі в статті.

Принцип дії роторних і молоткових дробарок

Січкарні ТОВ «Артмаш» - це обладнання з суцільнометалевим ротором і змінними ножами.

Принцип роботи роторної дробарки полягає в наступному:

  • при завантаженні, сировина потрапляє в бункер, а далі іде в подрібнюючий барабан.
  • за допомогою спеціальних ножів, які закріплені на роторі дробарки, за кілька хвилин відбувається подрібнення зерна, соломи, сіна, кукурудзи тощо.
  • як тільки фракція стає достатньо дрібною, частинки проходять крізь отвори в сітці та подаються в мішок. Діаметр перфорації можна підбирати, відповідно до своїх потреб.

Гартовані ножі роторної дробарки

Важлива відмінність подрібнювача корму від Артмаш полягає в тому, що для дроблення використовуються гартовані ножі італійських виробників, а це гарантує їх твердість і стійкість до щоденних навантажень.

У випадку з дробарками молоткового типу, установка має складнішу конструкцію. Подрібнення відбувається внаслідок ударів молотків, які знаходяться всередині барабана. При його обертанні, молотки б'ють по корпусу і тим самим кришать подану сировину. Це призводить до значного шуму і пилоутворення.

Молоткова дробарка

У чому роторні зернодробарки перевершують молоткові:

  • можуть подрібнювати дуже тверді частинки, наприклад екструдовані кормові дріжджі (молоткова їх просто викидає);
  • ККД вище на 40%;
  • ремонтопридатні, витратні матеріали можна міняти без особливих зусиль і інструменту;
  • невелика вага спрощує доставку, а наявність коліщаток дозволяє без зусиль пересувати установку по цеху, складу;
  • вимагають менших витрат електроенергії;
  • практично не вібрують, тому не вимагають жорсткого кріплення до підлоги.

На заводі «Артмаш» всі робочі вузли та запасні частини виробляють з високоякісних матеріалів, що збільшує тривалість служби й ефективність роботи подрібнювачів.

Переваги соломодробарок «Артмаш» в порівнянні з аналогами інших виробників

Каталог підприємства ТОВ «Артмаш» регулярно поповнюється новою продукцією завдяки інноваційним розробкам. Це стосується і роторних дробарок, які за своїми характеристиками можуть конкурувати з продуктами інших виробників.

Роторна дробарка з циклоном ТОВ «Артмаш»

А саме:

  • суцільнометалевий ротор – довше служить, витримує великі навантаження;
  • наявність неодимових магнітів допомагає відокремлювати металеве сміття при подрібненні. Це захищає барабан з ножами від поломок. Якщо їх немає, сінодробарка ламається після першого потрапляння болта в бункер;
  • подвійний стаціонарний бункер дозволяє окремо завантажувати зернові і трав'яні культури. При цьому немає потреби встановлювати бункер перед подрібненням соломи, а потім прибирати його знову, як цього вимагають аналоги зі зйомним бункером;
  • безпечний бункер подачі корму, немає ризику випадково постраждати;
  • продуктивність роторних дробарок досягає 400 кг/год;
  • наявність знімних ножів, які можна замовити на підприємстві ТОВ «Артмаш». Коли ламається один, нема потреби міняти весь вузол, досить змінити тільки конкретний ніж.

А ще подрібнювач для соломи виробництва ТОВ «Артмаш» обладнаний циклоном. Завдяки цьому пил не поширюється і забезпечуються нормальні умови праці робітникам. Зручне вивантаження подрібненої фракції в мішки, відбувається без зупинки подрібнювача і без втрат (багато роторних дробарок просто скидають готову фракцію на купу, дрібні частинки при цьому розлітаються).

Підприємство ТОВ «Артмаш» надає гарантію на роторні дробарки 12 місяців разом з післягарантійним обслуговуванням.

А ви користуєтеся роторними чи молотковими дробарками? Які плюси та мінуси можете виділити в роботі обох? З радістю ознайомимося з вашими відгуками і коментарями.

ІНШІ НОВИНИ
#
Розкриваємо методи успішної грануляції тирси хвойних, твердих та м'яких порід. Особливості деревини, обладнання, 15+ фото зразків сосни, дуба, тополі, вільхи, яблуні, бука, берези, ясена ...
#
Детально демонструємо весь робочий процес, необхідні запчастини та витратні матеріали. Рекомендовано до перегляду перед заміною обечайок.
#
Навіщо плющити зерно? Чи є альтернативи? Яке обладнання підходить для плющення? Відповідаємо на поширені питання
#
Інструкція щодо налаштування рецептури, точності зважування, зчитування сумарних показників та інших аспектів роботи із системою зважування компонентів корму.