exit
Дякуємо за інтерес до співпраці! Менеджер розгляне Вашу заявку і зв'яжемося з Вами найближчим часом.
+38 050 335-47-50
+38 067 536-42-14
Замовити дзвінок
Читайте про:
виставки, нову продукцію, новини і події на підприємстві «Артмаш»

Найбільший гранулятор тирси [37 кВт]

#

Зміст

Відмінності в будові гранулятора для тирси 37 кВт

Захист гранулятора тирси 37 кВт

Історія моделі (доповнення):

  • система охолодження;
  • сумісність з іншим обладнанням;
  • блок роликів (4-3 шт.);
  • пульт керування;
  • конічні ролики.

Клієнти неодноразово просили нас зробити гранулятор тирси збільшеної потужності, але на виконання прохання фахівцям «Артмаш» довелося витратити майже 2 роки.

За цей період базова конструкція перенесла десятки великих і дрібних змін, щоб врешті-решт користувачі отримали продуктивне, надійне і зручне в обслуговуванні обладнання.

Завдяки перевіркам в реальних виробничих умовах, ми змогли усунути всі недоліки, які проявляються при довготривалій експлуатації гранулятора без зупинок.

Гранулятор 37 кВт, перша версія

Відмінності в будові гранулятора тирси 37 кВт

В першу чергу привертає увагу редуктор. Він реалізований у вигляді гіпоїдної передачі з притертими зубом, великим передавальним числом і великим крутним моментом.

Редуктор гранулятора 37 кВт

Особливості:

Роликово-конічні підшипники з мінімальним діаметром внутрішньої обойми. Традиційно використовуємо перевірену продукцію ZKL. Такий вибір підшипників допоміг повністю усунути осьові та радіальні люфти.
Модуль зуба на гіпоїдній передачі - 10. Даний розмір залишає великий запас міцності деталі на вигин. Це значно збільшує термін служби редуктора.
Редуктор оснащений масляною системою змащування та охолодження, яка працює на продовження терміну служби рухомих вузлів і підшипників, а також головної пари редуктора.

Підшипник з бочкоподібними роликами й латунним сепаратором для надвеликих осьових навантажень. Підшипники цього типу показали свою ефективність в зниженні основних навантажень на гранулятор, коли ми використовували їх в моделях на 22 кВт. Для гранулятора на 37 кВт підібрали більший і потужніший варіант.

Ролики гранулятора тирси 37 кВт

Ще одна важлива відмінність - чотирьохроликовий механізм (зазвичай використовуємо тільки одну пару). Ролики знаходяться на різній відстані від центрального вала. Два з них зміщені до зовнішнього периметра матриці, тому прочавлюють сировину тільки через половину отворів. Таким чином навантаження розподіляється рівномірно і всі деталі рухомих вузлів служать довше.

Підшипники роликів захищені виточеними лабіринтами й каучуковими манжетами, тому сировина не забивається всередину. Це спрощує технічне обслуговування обладнання.

Захист гранулятора тирси 37 кВт

Продукція «Артмаш» завжди забезпечується кількома рівнями захисту. В цьому випадку для запобігання механічних перевантажень використана наша фірмова муфта зчеплення з невеликими доробками. Вона починає пробуксовувати, коли номінальний струм двигуна підіймається всього на 20%. Це повністю гарантує, що камені або болти, які випадково  потрапили в бункер, не приведуть до поломки обладнання.

Муфта гранулятора тирси 37 кВт

Окрім механічного передбачений і електричний захист: плавний пуск двигуна і блок УБЗ 301 в шафі керування.

Він блокує пуск двигуна або зупиняє мотор в таких випадках:

  • погана напруга (перекос фазних напруг, стрибки напруги, порушення чергування фаз та ін.);
  • пошкодження всередині двигуна, порушення ізоляції;
  • пошкодження кабелю, що підводить напругу до обладнання;
  • неприпустимо низький рівень ізоляції на корпус;
  • замикання на «землю» обмотки статора під час роботи.

Історія моделі

Через місяць після попадання виробу до каталогу, вже три гранулятори на 37 кВт отримані клієнтами та працюють на території України, а також за її межами. Тестові показники продуктивності повністю підтвердились.

Якість гранул на грануляторі 37 кВт

Наші фахівці підтримували постійний зв'язок із власниками даної моделі та кілька разів виїжджали для перевірки обладнання у режимі безперервної експлуатації. В результаті ми розробили оптимальну схему обслуговування виробу, а також внесли низку удосконалень.

Найпомітнішою зміною стало перетворення системи рідинного охолодження. Всі необхідні деталі вдалося розмістити в корпусі гранулятора, забезпечивши одночасно зручне обслуговування. Актуальна модифікація гранулятора пелет 37 кВт стала помітно компактнішою від початкової версії.

Клієнти нерідко доповнюють пелетні лінії «Артмаш» додатковим обладнанням, якого немає у нашому каталозі: подрібнювачами деревини, сушильними апаратами тощо. На одному із підприємств у Київській області ми подивилися, як усі вироби функціонують разом. Саме про це наступний ролик.

Завдяки популярності цієї моделі ми почали робити лінії гранулювання, в яких функціонують одночасно два гранулятори по 37 кВт. Для цього розробили шнек дозованої подачі з бункером 3 кубометри та потужніший охолоджувальний комплекс.

Два гранулятори по 37 кВт

Починаючи з літа 2022 року, гранулятори з мотором 37 кВт почали забезпечуватись трьома роликами замість чотирьох, як у початковій версії. Це рішення дозволило зробити навантаження на ролики рівномірнішими, що безпечніше для всієї конструкції та допомагає сповільнити зношування витратних матеріалів. Зміни вносилися таким чином, щоб зберегти високу продуктивність гранулятора.

3 ролики гранулятора 37 кВт

Навесні 2023 року модель ГПП-37 та її кормовий аналог (ГКП-37) отримали нові пульти керування. Шафка збільшилася, а блок кнопок та сигналізаторів розмістився на верхній нахиленій панелі (замість вертикальної панелі в попередньому варіанті). Додатково встановили ручки для зручного перенесення шафи керування при переміщенні гранулятора.

Оновлені гранулятори ГКП-37 та ГПП-37

Пульт керування гранулятором 37 кВт

Починаючи з січня 2024 року всі гранулятори моделей ГПП-37 та ГКП-37 комплектуються конічними роликами.

Блок роликів гранулятора 37 кВт з конічними обечайками

Така форма обечайок дала можливість:

✅ Збільшити продуктивність гранулятора на 20-30%.
✅ Підвищити ресурс роликів у 2-2,5 рази.
✅ Зменшити частоту заміни матриць удвічі.
✅ Економити електроенергію, завдяки поліпшенню енергоефективності.
✅ Зменшити навантаження на робочі вузли гранулятора.

Як саме конструкція роликів дозволила досягти таких результатів дивіться у відео.

Актуальну базову модифікацію гранулятора та іншого обладнання можна уточнити на сторінці товару.

ІНШІ НОВИНИ
#
Що змінилося на заводі Артмаш за 2021 рік. Більше 30 позитивних кроків та кілька незавершених справ
#
Розглянемо статті закону, які регламентують нашу діяльність. Як ми дотримуємося вимог законодавства та забезпечуємо інформацією іншомовних покупців.
#
Каталог продукції «Артмаш» поповнився новою категорією продуктів - ваговими промисловими дозаторами. На даний момент ми виготовляємо напівавтоматичні одноканальні пристрої, які оптимально відповідають потребам наших клієнтів. Промислові дозатори «Артмаш» в першу чергу призначені для полегшення фасування кормових гранул і паливних пелет. Вони тепер входять в повну комплектацію ліній гранулювання, незалежно від типу вихідної сировини.
#
Розповідаємо про унікальність нової роторно-молоткової дробарки, розробленої конструкторами заводу «Артмаш». Цей подрібнювач працює одночасно молотками та ножами
#
Нещодавно каталог заводу «Артмаш» поповнився вже третьою моделлю гранулятора з мотором на 7,5 кВт. Раніше ми пропонували тільки пелетні і кормові версії, тепер випускаємо і універсальну – для всіх видів сировини.
#
Гранулятор тирси на 37 кВт – найбільша та продуктивніша модель від «Артмаш». Розповідаємо про технічні нюанси й захисні системи.
#
Клієнти неодноразово запитували нас про невеликий гранулятор, здатний переробляти тирсу. Конструктори «Артмаш» врахували ваші побажання і розробили гранулятор тирси на 7,5 кВт
#
Завод «Артмаш» презентує нове обладнання – комплекс для приготування комбікормів всім видам домашніх тварин. Він виконує операції з подрібнення, змішування і дозованої подачі. Виріб можна доповнити гранулятором і / або охолоджувальної колонкою ...
#
Новий шнек точного завантаження з бункером на 1,5 м куб. розроблений за запитами клієнтів, яким не вистачає бункерів стандартного об`єму. Зміна конструкції бункера дозволила зробити його більш містким і продуктивним, але при цьому обладнання не втратило можливості тонкого регулювання подачі.
#
Виготовлення дров в промислових масштабах вимагає автоматизації всіх етапів виробництва. Розколювання колод полегшують наші рейкові дроворуби, але процедура завантаження готових дров на вантажівку - теж трудомісткий і тривалий процес. Тому в каталозі Артмаш з'явився новий товар - конвеєр для дров. Транспортер тепер можна купити окремо або замовити в складі дровокольного лінії. Конвеєр підходить для навантаження дров в машини малого і середнього тоннажу.